Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadir Topbaş Fikirtepelilere kentsel dönüşümü anlattı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı Fikirtepe’de halkla buluştu. Projenin detaylarının Fikirtepe sakinleriyle paylaşan Topbaş, planlama sürecinde vatandaşları kandırmaya çalışan art niyetli insanların olabileceğini uyarısında bulnudu. Topbaş, vatandaşlara ‘güvenmediğiniz insanlarla iş yapmayın’ çağrısını yaptı.
Öğle namazını Fikirtepe Onikiler Camii’nde kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Topbaş cami avlusunda toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Fikirtepe’de uygulanacak proje hakkında bilgi veren Topbaş, “2011 yılı itibarıyla İstanbul’u yenileme projesini başlatacağımızı söyledik. Fikirtepe sembol bölge. İstanbul’da çok Fikirtepe’ler, çok sıkıntılı olan yerler var. ‘Burada bir imar artışı verelim’ dedik. Bize gelen talepler ‘Kadıköy’de 2.07 emsal verilse’ deniyordu. Biz burada çok emek sarf ettik. ‘Muhalefet bunu kullanarak halkı tedirgin etmesin. Öyle bir imar hakkı verelim ki kendi kaynağını kendi üretsin kendisi geliştirsin.’ dedik. Hemen karşısında 20 bin metrekareyi yakalayan gökdelen yapıyorsa benim vatandaşım da birleşsin o da yapsın gökdelen niye yapamıyor?” ifadelerini kullandı.

    “SAKIN DÜZENBAZLARA KAPILMAYIN”

Projenin planlama sürecinde vatandaşların kandırılmaya çalışılabileceğini dile getiren Başkan Topbaş, “Bilinçsiz bir şekilde imza atmayın. Birileri gelir, ‘Belediyeden geliyorum’ der. İnanmayın. Sakın düzenbazlara kapılmayın. Bu konuda bir arkadaşımızı görevlendireceğim. Genel sekreter yardımcım ve imar komisyon başkanı gelip zaman zaman size bilgilendirme yapacak. Belediyemizin internet sitesinden de bilgileri vereceğiz. Oradan takip edin. Sizin bu imkanlarınızı kapmaya çalışan insanlar çıkabilir. Alo İmar diye bir hat kuracağım. Numarasını size vereceğiz. Pankartlar asarak duyuracağız. Oradan bu konuyu direk konuşabilirsiniz.” diye konuştu.
  

  Fikirtepe’deki projeye onay çıkmasıyla birlikte arazi ve daire değerlerinin iki katına çıktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, “Başarılı olmayan güven duygusu olmayan insanlarla çalışmaya koyulmayın. Sonra sıkıntılara düşmeyin. Maalesef bunlar da yaşanır. Bir daireyi 50 kişiye satarlar. Düzgün çalışan insanlarla beraber olmaya özen gösterin. ‘Kaç tane daire alırım’ hesaplarının ötesinde her şeyden önce ‘depremden kurtulacağım, insan gibi kaliteli bir evde yaşayacağım’ bunları düşünmeniz gerekir. Siz karar vereceksiniz çok dikkatli olun bunlar çok istismar edilir.” şeklinde konuştu.

“HAVARAY PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”

Okmeydanı-Şişhane arasına yapılması planlanan Havaray projesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, “35 kilometre raylı sistem programımız var. Bunlardan bir kısmı havaray olmak üzere projelendirme çalışmalarımız yapılmakta. Bazı yerlerde minibüs hatlarının bulunduğu yerler oradaki minibüs esnafı girerse yap-işlet’e onları da vermeyi düşünüyoruz. Projelendirme var bunlar Şişhane-Okmeydanı istikameti ve Sefaköy-Halkalı istikameti gibi bu alanlarda daha doğru toplu ulaşım sistemi geliştirmek gibi niyetimiz ve çalışmamız sürüyor. Zaman olarak şuan her an adım atılabilir. Teknik çalışmalar sürüyor.” cevabını verdi.
Konuşmanın ardından Topbaş yoğun ilgiden dolayı güçlükle camiden ayrılabildi. Bir minibüse binen Topbaş, Fikirtepe’nin işlek caddesine doğru hareket ederek vatandaşları selamladı. Daha sonra bir büfeciye giren Topbaş burada çocuklara döner-ekmek ısmarladı. Kadir Topbaş Dumlupınar Mahallesi Muhtarlık binasının balkonuna çıkarak burada da bir konuşma yaptı.

İstanbul CHA

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]