Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Asırlık Çınarlar Torunlarıyla Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

SALON ZİGANA’nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tertip ettiği “Dedeler, Nineler ve Torunlar Buluşuyor” adlı gece 20 Ekim 2009 tarihinde düzenlendi. Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik Rehabilitasyon Merkezi ve Maltepe Huzurevi sakinleri onuruna düzenlenen geceye ilgi yoğun oldu.

Yıllardır sadece bayram ve özel günlerde hatırlanan huzur evi sakinleri bu farklı organizasyonla gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Bu anlamlı etkinlikte onları yalnız bırakmayan başta Maltepe Kaymakamı Sn. Ahmet OKUR, Maltepe Belediye Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa ZENGİN, Ümraniye Emniyet Müdürü Sn. Selami YILDIZ, Maltepe Huzur Evi Müdürü Mustafa ÇAY ve birçok kamu kurum ve kuruluştan temsilciler hazır bulundu.

Davetlilere seslenen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Yaşlılık herkes için kaçınılmaz bir süreç. Herkes bir gün yaşlanacak ancak insanlar gençken verimli dönemlerinde çalıştıkları ile yaşlılık ile ilgili bir gelecek kaygılarının olmaması gerekir.

Sosyal Devlet olmanın gereklerinden biri de budur. Devlet yaşlılarımıza sahip çıkarken insanlarımızın da çeşitli etkinliklerle sizlerin yanında olduğunu her zaman hissettirmesi gerekir. Bu gece burada bu duyarlı davranışı gösteren Sn. Mehmet Taşkın ve ekibine teşekkür ediyorum. Yaşlıların her zaman Maltepe Belediyesi olarak yanlarında olduklarını da ifade eden Başkan Zengin bu organizasyonun diğer işadamlarına da örnek olması gerektiğini belirterek konuşmasını, “Hepinizin ellerinden öpüyorum” sözleriyle tamamladı.

Geceyi organize eden Salon Zigana yöneticisi Sn. Mehmet Taşkın, bu projeyi uzun süredir tasarladıklarını söyledi. Taşkın, “Bizler böylesine bir sosyal sorumluluk projesinde yer almayı uzun zamandır düşünüyorduk. Yapmış olduğumuz olumlu görüşmeler sonucunda, Kayışdağı Darülaceze ve Gençlik Rehabilitasyon Merkezi ile Maltepe Huzurevi’nde kalan sakinlerimizi bir araya getirdik.

İstedik ki onlara değişik bir gece yaşatalım, onlara her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Onların yüzündeki bir küçücük gülümseme her şeye değer” dedi.
Huzur evi sakinlerini temsilen Sn. Mehmet TAŞKIN’ a teşekkür plaketi verildi.

Gece boyunca oldukça mutlu görünen davetliler kendilerini unutmayan İşadamlarına teşekkür ederek Ümraniye’de bulunan Salon Zigana’dan ayrıldılar.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]