Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Köpeğinizin kimlik kartini aldiniz mi ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Evinizde baktığınız evcil hayvanınızı belediyeye kayıt ettirerek, kimlik kartı çıkartmak zorunda olduğunuzu biliyor musunuz ?

Hayvan sahiplerinin görev ve yetkilerini düzenleyen 2006 Yılında yürürlüğe giren Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği evlerinde hayvan besleyen kişilere bazı zorunluluklar getiyor. Buna gore evcil hayvanların denetimde tutulması, yapılan işlemlerin  takibinin yapılması için hayvan sahiplerini hayvanlarına çip taktırmak ve belediyeye kayıt ettirerek kimlik kartı çıkartılmasını zorunlu kılıyor. Kadıköy Belediyesi de bu yönetmelikten hareketle ilçede bulunan hayvanlara mikroçip uygulamasının başlatılmasının ardından, şimdi de hayvan kimlik kartı uygulamasını başlattı.

Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdür Yardımcısı Aytaç Kaval, hayvanlara mikroçip takılması uygulamasının başlatılmasından sonra diğer bir yasal zorunluluk olan kimlik kartı çıkartılması uygulamasına da başladıklarını söyledi. Kaval şöyle dedi:

“Yönetmelik, Hayvan Sahiplerini ‘Kedi ve köpek gibi hayvanlara yapılan bütün işlemlerin, mevcut ya da geriye doğru izlenebilmeleri ve denetim altında tutulmalarının sağlanması amacıyla; hayvanını veteriner hekimler tarafından, mikroçip uygulaması ile kayıt altına almakla, mikroçip uygulaması yapılamadığı durumlarda; hayvanına ve kendisine ait bilgileri içerecek şekilde ilgili belediyeye Sahipli Hayvan Kayıt Defterine belirtildiği şekilde kayıt yaptırmakla’ yükümlü kılıyor. Kadıköy Belediyemiz, Veteriner İşleri Müdürlüğünün önerisi sonucu Belediye Meclisi’nin 2008 yılında aldığı karar ilçe sınırları dahilindeki evcil hayvan sahiplerini hayvanlarına çip taktırmak sureti ile belediyeye kaydını yaptırmakla zorunlu kılınmıştır. Alınan bu karar ile hem yasanın hükümleri yerine getiriliyor  hemde adli sorunların çözümü kolaylaşıyor, bir yerde de hayvan sahiplenildiği için sokağa terkedilmesi önleniyor. Bu uygulama ile kaybolan evcil hayvanların universal mikroçip kayıtlarından bilgilerine ulaşarak tekrar sahiplerine kavuşturlması da sağlanyor. Bu projeji bir adım ileri götürerek, evcil hayvanlara kimlik kartı uygulaması başlattık. Park, gezinti alanı gibi kamusal alanlarda evcil hayvan gezdirirken hayvan sahiplerinin bu kimlik kartlarını taşıması gerekmektedir. Sokakta gezdirirken hayvan sahibinin uyması gereken kural ve kanunları hiçe sayan kişiler bu yolla tanımlanabilecektir.”

BAŞKAN ÖZTÜRK DE KÖPEKLERİNE KİMLİK KARTI ÇIKARTIRDI

Kadıköy Belediyesi’nin evcil hayvanlara kimlik kartı çıkartma uygulamasıyla 3 köpeği bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de köpeklerine kimlik kartı çıkarttırdı. Evcil hayvanlara mikroçip ve kimlik kartı uygulamasının hayvan sahiplerine kolaylıklar getirdiğine dikkat çeken Öztürk, tüm hayvanseverleri bu konuda gerekli işlemleri yapmaya çağırdı.

5 TL’YE HAYVANINIZIN KİMLİK KARTINI  ÇIKARTABİLİRSİNİZ

2008 yılından itibaren 400 sahipli evcil hayvanın mikroçip takılarak belediye kayıtlarının tamamlandığını belirten Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdür Yardımcısı Aytaç Kaval,  Kadıköy ilçesinde ikamet eden evcil hayvan sahiplerinden en kısa zamanda hayvanlarına mikroçip taktırarak belediye kayıtlarını ve kimlik kartlarını almalarını istedi.

 Adli durumlarda da hayvan sahiplerini haklı çıkaracak olan bu işlem için 0 216 325 17 32 numaralı telefonu arayarak Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Aşı ve Tedavi Merkezi’nden randevu alabilirsiniz. Kimlik kartını hayvanınızın Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne kaydını yaptırdıktan sonra 5 TL karşılığında temin edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]