Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediyelerde denetim komisyonları göreve başladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİNİ AFYON’DA EĞİTİME ALDI..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK Afyon’daki Eğitim Programında “Denetim Komisyonlarının Oluşumu, Görev, Yetki ve Sorumlulukları” Konulu Sunum Yaptı…

Belediye Kanunu’nun 25 inci maddesi gereği seçilen ve belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi amacıyla oluşturulan denetim komisyonları bütün belediyelerde göreve başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane Belediye Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği 2011 yılı Ocak ayı olağan toplantısında 2010 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak denetim komisyonu üyelerini belirlendi.

Yapılan seçime göre denetim komisyonunda AK Partiden Abubekir TAŞYÜREK ve Osman KIDIK, CHP’den ise Bülent SOYLAN olmak üzere toplam üç üye görev yapacak.

Meclis Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Denetim Komisyonu yaptığı ilk toplantıda aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe-Plan Komisyonu Başkanı da olan YMM Abubekir TAŞYÜREK ‘i Denetim Komisyonu başkanlığına seçti.

Diğer taraftan İstanbul’da bütün ilçe belediyeleri de 2011 Ocak ayı olağan toplantılarında yasa gereği en az üç, en çok beş kişiden oluşan denetim komisyonlarını belirledi.

Komisyonlar her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturuluyor.

Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışmalarını yapıyor. Deneti çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanma hakkı bulunuyor.

Ayrıca denetim komisyonunun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilge ve belgeyi isteme yetkisi bulunuyor. Yasaya göre bu istekler gecikmeksizin yerine getirilmek zorunda.

Denetim komisyonu çalışmasının kırk beş iş günü tamamlayarak, raporunu mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunmak zorunda. Denetim komisyonu raporunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği, Afyon Oruçoğlu Tesislerinde Belediye Meclis Denetim Komisyonu Üyelerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor.17-26 Ocak tarihleri arasında üç dönem olarak düzenlenen toplantılarda Meclis Üyeleri her konuda ve özellikle Denetim Komisyonu çalışmaları konusunda eğitime tabi tutuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bütçe-Plan Komisyonu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Afyon Eğitim toplantılarına konuşmacı olarak davet edildi. Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK, 2.Dönem programında “Uygulamacı Gözüyle Denetim Komisyonlarının Oluşumu, Görev, Yetki ve Sorumlulukları” konulu ilgi ve beğeni ile takip edilen bir sunum yaptı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]