Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Siemens, tüm dünyada geleceğin yaratıcılarını arıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Siemens Sağlık’ın Almanya’daki “Innovation Think Tank” (İnovasyon Beyin Takımı), yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin yaratıcıları arasında yer almaya davet ediyor.

Siemens AG içinde disiplinler arası yenilikleri teşvik etmek üzere kurulan bir platform niteliğindeki Inovasyon Beyin Takımı, tüm dünyada sağlık alanında yeni yaratıcıları aramaya başlıyor. Bugüne kadar 115’in üzerinde icadıyla sıra dışı bir rekora sahip olan Inovasyon Beyin Takımı Platformu, yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere her yaştan öğrenciyi geleceğin mucitleri arasında yer almaya davet ediyor.

Başvuruların 13 Şubat 2011 tarihine kadar kabul edildiği yarışmanın amacı; kronik hastalardaki (diyabet, kronik kalp hastalığı, felç vb) artışın sağlık bakım sistemleri üzerinde yarattığı olağanüstü yükü azaltmak ve insanlığa yardımcı olacak fikirleri hayata geçirmek.

Geleceğin sağlık teknolojilerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla ilk defa düzenlenen yarışma kapsamında; yaşlanan nüfus için çözüm önerileri, yeni teşhis ve tedavi görüntüleme cihazları ve yöntemleri, görüntüleme cihazları bileşenleri, görüntüleme cihazlarını destekleyen altyapılar ve gelişmekte olan ülkeler için kırsal ortam bakım ürünleri ana başlıkları altında yeni fikirler değerlendirilecek.

Yarışma ayrıca kronik hastalık yönetimi, ev bakım cihazlarına (örneğin kan şekeri takibi, kan basıncı takibi vb.) yönelik yeni iş fikirleri ve sağlık bakım iş modelleri olmak üzere sağlıkla ilgili her konuda yeni iş fikir ve çözüm önerilerine açık olacak.

İlk 10 aday Almanya’daki kampa katılacak

Yarışmanın 1‘inci, 2‘nci ve 3’üncüleri sırasıyla 5000 euro, 3000 euro ve 2000 euro ödül kazanacak. İlk 10 adaya, 3 ay boyunca Siemens mucitleriyle birlikte gerçek yaşam problemleri üzerinde çalışma imkânı verilecek. Siemens A.G, 10 adayın, ulaşım ve konaklama masraflarının yanı sıra mucitlerin 3 aylık dönemde temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için özel bir ödeme de yapacak.

Adaylar, bu 3 ayda, ödül kazanan fikirlerini gerçekleştirme veya Siemens’in önerdiği inovasyon projelerinden herhangi birinde çalışma şansına sahip olacak. Mucitleri 3 aylık kampta üzerinde çalıştıkları projeler ise Siemens çalışanlarından oluşan bir komite tarafından;  ticari/ekonomik değer (yüzde 25), sosyal değer/etki (yüzde 25), yenilikçi değer (yüzde 25) ve teknik gerçekleştirme değerine (yüzde 25) dayalı olarak değerlendirecek.

Adayların yarışmaya katılabilmesi için; fikirlerinin kendi fikri mülkiyetleri olduğunu ve fikrin başka yarışmalara sunulmadığını doğrulamaları, akademi veya araştırma enstitülerinden bir ‘itirazsızlık belgesi’ almaları ve fikirlerini üçüncü taraflara ifşa etmemeleri isteniyor.

Yaşıma katılım koşulları:

1.    Bir aday en fazla 3 fikir sunabilecek. Yalnızca son sunuş tarihi ve öncesinde teslim alınan fikirler değerlendirilecek.

2.    Fikirler gruplar halinde sunulabilecek. Takımlardaki maksimum katılımcı sayısı ise 3 kişi olabilecek. Yarışmaya takım halinde girilmesi durumunda, ödül adaylar arasında paylaştırılacak.
3.   Başvuru için proje özeti; her bölüm en fazla 500 kelime olmak üzere: Problem tanımı, Mevcut durum,  Çözüm önerisi, Avantajlar/kullanım (gerekliyse niceliksel bir değerlendirmeyle birlikte) içerecek şekilde hazırlanacak.

4. Projenin tamamının elektronik bir form içinde gönderilmesi ve prototipin/fikrin ayrıntılarını, uygulama adımlarını, takım profilini ve ilgili kurumlardan bir itirazsızlık sertifikasını içermesi gerekiyor.

5.    Proje raporunun tamamının (formda) 10 sayfayı geçmemesi gerekiyor.

6.    Uluslararası bir yarışma olduğu için raporun İngilizce olarak yazılması isteniyor.

Sonuçların Mart 2011’de açıklanacağı olan yarışmaya katılım şartlarına ve detaylı bilgiye, http://www.siemens.com/innovationthinktank adresinden ulaşılabilir.

Tarihler

•?        Yarışma başlangıcı: Aralık 2010

•?       Özet gönderim son tarihi: 13 Şubat 2011

•?       Bütün proje son gönderim tarihi: 28 Şubat 2011

•?       Sonuçların açıklanması: Mart 2011

•?       Ödül töreni: 9 Mayıs 2011

•?       İcat kampı: En iyi 10 fikir sahibi: Mayıs-Temmuz 2011, Almanya (yer belirtilecek)

İnovasyon Beyin Takımı (İBT)

İBT, Siemens AG içinde disiplinler arası yenilikleri teşvik eden bir platformdur. Bu platform, şimdiye kadar 115’in üzerinde icadıyla sıra dışı bir icat rekoruna sahip olduğu için Siemens Healthcare’in Yönetim Komitesi tarafından ödüllendirilen, Siemens’in en genç başuzmanı Sultan Haider tarafından kurulmuştur. Haider şu anda 1300’den fazla üyesi olan ve Siemens Healtcare’in Almanya-Erlangen’deki İş Birimi Bileşenleri ve Vakum Teknolojisi dâhilinde hizmet veren İBT organizasyonuna başkanlık etmektedir.

İBT işbirliğine dayanan inovasyon geliştirme fikrine dayalıdır. Siemens’in ve partnerlerinin mevcut çok disiplinli know-how’ı, kültürler arası çeşitliliği ve yaş çeşitliliğinin potansiyelini değerlendirmeye çalışan İBT, disiplinler arası problemleri çözmekte ve yeni fikirler üretmektedir. Bir beyin fırtınası seminerinden sonra, problemler tartışma için sanal foruma gönderilmektedir. Üyeler istedikleri kadar çok sayıda problemi seçip, belirli kurallar ve rehberlikler olmaksızın işbirliği içinde çalışabilmektedir. Problemi tespit edenler ve çözüm üretenler arasındaki serbest düşünüş ve bilgi alışverişi genellikle sıradışı çözümler yaratmaktadır.

Bilgi için:

Süheyla Akbulut / Global Tanıtım

0212 270 5232

Özgen Kurt / GHlobal Tanıtım

0212 270 5232

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]