Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Sevgilim Ataşehir” fotoğraf yarışması başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyesi Ataşehirlilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak için “Sevgilim Ataşehir” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.

10 Ocak -09 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışma Ataşehir’de yaşayan amatör, profesyonel her fotoğrafçıya açık olacak. Dijital dalda düzenlenecek yarışmada, katılımcılar çektikleri siyah –beyaz veya renkli fotoğrafları 09 Şubat 2011 tarihine kadar Ataşehir Belediyesi’ne postayla ya da elden teslim edecekler. Yarışmanın sonucunda birinci olan fotoğrafçıya D-SLR fotoğraf makinesi, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye ise kompakt fotoğraf makinesi hediye edilecek. Ayrıca her katılımcıya birer katılım belgesi verilecek. Yarışmaya katılan 20 fotoğraf da sergileme ödülü kazanacak.

Sevgilim Ataşehir Fotoğraf Yarışması’nın jüri üyeliğini ise Prof. Güler Ertan, Melih Akoğul, Erhan Şermet ve Engin Güneysu gibi fotoğraf sanatının önde gelen isimlerinin yanı sıra Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Magazin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Kar, Hürriyet Gazetesi Muhabirlerinden Mustafa Küçük ile Optimum Alışveriş Merkezi’nden bir temsilci yapacak.  Yarışmaya her katılımcı en fazla 10 adet fotoğrafla katılabilecek. Fotoğraflar en az 300 dpi/inch (uzun kenar en az 1600 piksel) çözünürlükte JPEG formata uygun ebatta dijital ortamda CD’ye kayıtlı olarak gönderilecek.

Yarışma hakkında her türlü bilgi için katılımcılar Barbaros Mah. Dereyolu Cad. Ihlamur Sk. No.2/B-1 adresinden Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilecekler. Ayrıca 0216 570 50 00 dahili 564 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.

Ödül töreni 14 Şubat Sevgililer Günü’nde

Sevgilim Ataşehir Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Optimum Alışveriş Merkezi’nde açılacak olan bir sergi ile verilecek. Sevgilim Ataşehir Fotoğraf Yarışması ile Ataşehirliler ilçeye olan sevgilerini de ortaya koyacaklar.

-Yarışma Genel Katılım Şartları

1. Adaylar yarışmaya siyah beyaz veya renkli baskı olarak en çok on (10) adet fotoğrafla katılabilir. Eserlerin en geç 09 Şubat 2011 günü mesai bitimine kadar yarışma raportörlüğüne elden ya da posta yolu ile ulaştırılmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır

2. Fotoğrafların daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekir. Sergilenmiş ya da yayımlanmış olması, yarışmaya katılım açısından engel oluşturmaz.

3- Katılımcılar, katılım formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra, muhtardan ya da nüfus müdürlüğünden aldıkları “Yarışmacının Ataşehir’de oturduğunu gösteren ikametgâh belgesini, 30 sözcüğü geçmeyen bir de özgeçmiş ekleyerek, fotoğrafların kayıtlı olduğu CD veya DVD ile birlikte zarfa koyacak, bu zarfın üzerine sadece rumuz yazılacaktır. Eserler içinde katılım bilgileri ve CD ya da DVD’ nin bulunduğu zarfla birlikte daha büyük bir zarfa konacaktır. Zarf postada zarar görmeyecek şekilde kapatıldıktan sonra elden, kargo ya da posta yoluyla son katılım tarihi olan gün, mesai saati sonuna kadar teslimat yerine ulaşacak

şekilde başvuru adresine teslim edilecektir. CD ya da DVD’lerin üzerine rumuz veya isim/soyad not edilmelidir.  Postada zarar görmüş eserlerden Ataşehir Belediyesi sorumlu olmayacaktır. Eserler belge niteliği de taşıyacağından katılım formuna mutlaka çekildiği yer ve tarihi (yıl olarak) belirtilmelidir. Yarışmaya birden fazla fotoğrafla katılmak isteyenler,  başvurusunu tek formla yapabilir. Bu hususlardaki tüm bilgilerin doğruluğundan katılımcı sorumludur.

4- Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

5- Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

6. Ödül kazanan ve Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer görülen eserler, Ataşehir Belediyesi tarafından uygun görülen bir alanda yarışma takviminde belirtilen tarihler arasında sergilenecektir.

7-Yarışmada dereceye giren eserler 11 Şubat 2011 tarihinde www.atasehir.bel.tr internet adresinden duyurulacaktır.

– Kategoriler

Yarışma dijital ortam dalındadır. Fotoğraflar yarışmaya dijital ortamda (CD/DVD) gönderilecektir. Yarışmacılar siyah beyaz veya renkli fotoğraflarla yarışmaya katılabileceklerdir. Ödüller kategori ayrımı olmaksızın tüm fotoğraflar arasından seçilecek olan fotoğraflara verilecektir. Seçici kurul ve kurul üyelerinin birinci derece yakınları dışında, Ataşehir’deki tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açıktır. Yarışmacılar başvuru esnasında Ataşehir İlçesinde yaşadıklarını gösterir ikametgâh belgesini de teslim edeceklerdir.

Yarışmaya ilişkin şartname ve ekleri; www.atasehir.bel.tr adresinden elde edilebilir.

Yarışmacılar gerek gördükleri takdirde bilgilenmek üzere “Fotoğraf Yarışması Raportörlüğü Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Batı Ataşehir adresine Belediye Başkanlığı’nın 0216 570 50 00- 564 dâhili numaralı telefonu ile iletişim kurabilirler.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]