Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yüz Binler Bağdat Caddesinde Cumhuriyete Bağlılık İçin Yürüdü

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 86 ncı yılı kutlamalarında en büyük coşku, yine Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki yüz binlerin katıldığı Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü’nde yaşandı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bağdat Caddesi’nde buluşan Cumhuriyet Sevdalıları ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle yürüyüşe geçtiler. Kadıköy Belediyesi’nin süslediği Cumhuriyet Tırı’ndan çalınan şarkılar eşliğinde yürüyen yaşlı-genç-çocuk yüz binlerce kişiye balkonlardan ve pencerelerinden bayrak sallayan alkışlayan Kadıköylüler büyük destek vererek sevgi gösterilerinde bulundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile bazı sanatçıların da katıldığı Cumhuriyet’e bağlılık yürüyüşünde en büyük ilgiyi Kadıköy Belediyesi’nin bayraklarla süslediği Cumhuriyet Tırı gördü.

Cumhuriyet Tırının geçtiği güzergâhtaki dükkân ve kafeteryalarda oturan Kadıköylüler, çalınan şarkılara alkışlarla ve salladıkları Türk bayraklarıyla eşlik ettiler.
Yürüyüş sırasında Atatürk’ün Cumhuriyet’in Kuruluşu’nun 10.yılında yaptığı konuşmasının kendi sesinden dinletildiği bazı bölümleri ise katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Yürüyüş sırasında sık sık “Türkiye Laiktir Laik Kalacak, Yaşasın Cumhuriyet” gibi sloganlar atan katılımcılar Göztepe Özgürlük Parkı önünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudular.

kadikoy2

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Cumhuriyet Tırı’na çıkarak, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Başkan Öztürk, Atatürk’ün yıllar önce İstanbul Boğazı’na demirleyen gemileri gördüğünde söylediği “geldikleri gibi giderler” sözünü hatırlatarak “Cumhuriyeti yıkmak, ülkeyi parçalamak isteyenlere ve bunlara fırsat verenlere tek sözümüz var. Size izin vermeyeceğiz. Bizim tek Cumhuriyetimiz var. O da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu demokratik laik Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu sonsuza kadar koruyacağız” dedi.

Sağanak yağmura rağmen yürüyüşün sonuna kadar ayrılmayan katılımcılar yürüyüş sonunda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün her yıl geleneksel olarak yaptırdığı Cumhuriyet’e Bağlılık Andını tekrarladılar. Yürüyüş Göztepe Parkı’ndan yapılan muhteşem bir havai fişek gösterisi ile sona erdi.

CUMHURİYET ANDI

EY BÜYÜK ATATÜRK,
CUMHURİYETİMİZİN 83.YILINDA
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ
PARÇALAMAK İSTEYEN
İÇ VE DIŞ GÜÇLERE KARŞI,
SENİN YOLUNDA YÜRÜYEREK,
SENİN İLKE VE DEVRİMLERİNLE
KARŞI KOYACAĞIMIZA,
KURDUĞUN CUMHURİYETİ,
KURTARDIĞIN VATANIMIZI,
ÖĞRETTİĞİN TÜM ÇAĞDAŞ DEĞERLERİ
SONSUZA DEK KORUYACAĞIMIZA,
SENİN ÇİZDİĞİN
UYGARLIK VE İNSANLIK YOLUNDAN
ÖDÜN VERMEDEN YÜRÜYECEĞİMİZE,
LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİ
SONSUZA DEK KORUYUP YAŞATACAĞIMIZA
BU ULUSUN BİREYLERİ OLARAK
AND İÇERİZ.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]