Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Fasl-ı Siyasetin konuğu Prof.Dr. Kezban Hatemi oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kadıköy ilçe başkanlığının düzenlediği , açılış konuşmasını Nimet Kirişçi’nin yaptığı  Kadıköy’ün markası olan Fasl-ı Siyaset programının 70. ay konuğu Av. Kezban Hatemi idi.

Konuşmasına teşkilatı selamlayarak başlayan Hatemi “ Sizlere anayasa değişiklik maddelerini anlatmaya kalsam canınız sıkılır.Zaten referandum sürecinde bunları öğrendiniz.ben bu akşam niçin anayasa değişikliğine ihtiyaç var? Nasıl bir anayasa değişikliği gerekli onu anlatmaya çalışacağım. Hukukun amacı insan onurunu eşit şekilde sağlamaktır.

Hukuk; insan topluluklarının ihtiyaçlarına cevap veren normlardır. Hukuk felsefesi ise, ahlak felsefesinden ayrılamaz. Yalıtılamaz… Almanya 1.ve 2. Dünya savaşlarından sonra hukuk devletine geldi. Türkiye de hukuk devleti kavramı 1961 anayasası ile anayasamıza girmiştir.12 eylül 1980 den sonra da 1961 anayasası kaldırıldı.1982 Anayasası ideale yakın bazı düzenlemeler getirse bile Türkün milli menfaatlerini koruma diye adını koymadığı bir makama bir yetki verdi.

Bu makam Asker mi, Polis mi? yoksa başka bir makam mı? Belli değildi.”

Diyen Prof.Dr Av Kezban Hatemi  devam eden konuşmasında “ Türkiye Cumhuriyeti Eşitlilik, hakkaniyet ilkeli, demokratik ve sosyal hukuk devletidir. Laiklik ilkesinin anayasa da yer almasını isteyen güçler, laikliğin gerçek anlamını bilmelidirler. Her insanın hukuk devleti içinde yaşama hakkı vardır.

Ana dilde konuşma, seçme ve seçilme hakkı her insana verilmelidir. Ben, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın azınlıklar dediğimiz Rum, Ermeni ve Yahudi vatandaşlardan 10-15 milletvekilini meclise sokmasından yanayım. Sayın Erdoğan Avrupa birliği sürecinde bu milletvekillerini müzakerelere gönderse sonuç ülkemiz için çok daha iyi olur diye düşünüyorum. “ dedi.

Soru ve cevap faslından sonra İlçe Başkan Yardımcımız Nimet Kirişçi kendisine gecenin anısını yaşatmak üzere bir plaket sundu.

Haber: Yavuz YILDIRIM

Fotoğraflar: Gülsüm KARSLI

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]