Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Şükrü: “Gelin Tapuları Birlikte Dağıtalım”

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Meclisi’nin Cuma günkü toplantısında, Sarıyer’de yapıcı bir ortama ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, yıllardır çözülemeyen tapu sorununun vatandaşın lehine sonuçlanması için meclis üyelerini birlikte hareket etmeye çağırdı.

Başkan Şükrü Genç, Meclis üyelerine yaptığı çağrıda “Kasaba politikacılığını bırakalım. Gelin tapuları hep beraber dağıtalım. Gelin halkımıza bu iyiliği yapalım” dedi.

Sarıyer Kültür Merkezi’nde 23 Ekim 2009 Cuma günü gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Aydın, 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ait tahmini bütçe hakkında Belediye Meclisi’ne bilgi verdi.

Tahmini bütçenin oylanmasından sonra söz alan Sarıyer Belediye Bakanı Şükrü Genç, şunları söyledi:

“Belediyenin önceki dönemden kalan borçlarını üstlendik ve bu borcu yapılandırdık. Gerçekçi ve kalıcı bir yapı oluşturarak Avrupa Birliği’nin(AB) kalkınmakta olan ülkeler için verdiği fonlara başvurmayı planlıyoruz. Sağlam ve tutarlı bir yapı oluşturup bu fonlardan ciddi destek sağlayarak Sarıyer’in hizmetine sunabileceğimiz önemli kaynaklar yaratacağız. Türkiye’den AB fonları için yapılan başvuruların yüzde 98’i daha proje aşamasında eleniyor. Düzgün ve gerçekçi projeler hazırlandığı taktirde buralardan destek sağlayabiliriz. Bu nedenle AB ve Dış İlişkiler Birimi’ni kurarak önemli yol katettik. Yakın gelecekte bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz”

“Kasaba Politikacılığını Bırakın”

Başkan Şükrü Genç, Sarıyer’de yapıcı bir ortama ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, yıllardır çözülemeyen tapu sorununun vatandaşın lehine sonuçlanması için meclis üyelerini birlikte hareket etmeye, sorunu birlikte çözmeye çağırdı.

Sorunun engellemekle çözülemeyeceğini defalarca söylediklerini hatırlatan Başkan Şükrü Genç, şu görüşleri dile getirdi:

“Kasaba politikacılığını bırakın. Gelin tapuları hep beraber dağıtalım. Meydanlarda kimseye hikâye anlatmadık. Gerçekleri söyledik. İçinde bulunduğum mahallenin de dâhil olduğu 50 yıldır çözülemeyen bir sorununun çözülmesi gerektiğinden söz ettik. Vakıf arazilerinin devrini bu hükümet yaptı. İmzayı ben atayım, tapuları siz dağıtın. Ben o gün oraya gelmeyeceğim. Şerefimle söylüyorum ben de çıkacağım bağıracağım ‘Bu tapuları Adalet ve Kalkınma Partisi ve meclis üyeleri vermiştir’ diye. Yeter ki sorun çözülsün. Gelin halkımıza bu iyiliği yapalım.”

Başkan Şükrü Genç İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tapu sorunuyla ilgili çözüm önerilerinde bulunduklarını hatırlatarak, “Ben Büyükşehir Genel Sekreteri ile görüştüm. Büyükşehir bütçesinde büyük sıkıntılar mevcut. Şöyle bir öneri götürdük. Sarıyer’de Büyükşehir’in çok ciddi arazisi var. Şu anda tariflenemeyen arazilerin yüzde 60’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin. Sarıyer ve Büyükşehir’i beraber çalıştıralım, iki yılda Büyükşehir’in borcunu silelim. Birlikte Sarıyer’deki işgal altındaki belediye arazilerinin sorunlarını çözelim, ama bu insanları da buralarda tutalım” ifadelerini kullandı.

“Gerçekçi Bir Bütçe Oluşturduk”

Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Aydın, Sarıyer Belediyesi’nin kurum kültürü, misyonu, vizyonu ve hedeflerini tanımladıklarını belirterek “Uzun süredir titiz bir çalışma yürüttük. Varolan durumu iyi analiz ederek, ulaşılabilir hedefleri olan gerçekçi bir bütçe oluşturduk. Yatırım öncelikli stratejik planlar yaptık” dedi.

AKP Meclis grubu adına bütçeyle ilgili görüş bildiren Cemil Özbalta, bütçenin Sarıyer için kısıtlı bir bütçe olduğunu ve bu bütçeyle Sarıyer’e hizmet etmenin zor olduğu eleştirisinde bulundu. Özbalta ayrıca bütçede yer alan kültür, spor ve din hizmetleriyle ilgili olarak ne tür hizmetler yapılacağının da açıklanmasını istedi.

MHP Meclis grubu adına kürsüye çıkan Abdullah Akkuş araç kiralamayla ilgili olarak önceki dönemle şimdi kiralanan araçların model, marka ve maliyetlerinin açıklanması için önerge verdi. Bütçede yatırımlar yapılacağından sözediliyor diyen Abdullah Akkuş bu yatırımların nerelere yapılacağının açıklanmasını istedi.

CHP Meclis grubu adına söz alan Erdal Sarıgöl bütçenin kısıtlı olduğu eleştirisine “Önceki dönemlerde gerçekleşmesi mümkün olmayan hayallerden bahsedildi. Biz ise gerçekleri ortaya koyarak, gerçekleşmesi zor olmayan bir bütçe oluşturduk” diyerek cevap verdi.

“Bütçe Oy Çokluğu İle Kabul Edildi”

2010-2011-2012 Yıllarına Ait Gelir-Gider Bütçe Tasarısı Hakkında ‘Bütçe Komisyonu Raporu’na istinaden, giderler; genel kamu hizmetleri, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri, ekonomik işler ve hizmetler, çevre koruma hizmetleri, iskan ve toplum refahı hizmetleri, sağlık hizmetleri, dinlenme, kültür ve din hizmetleri, gelirler ise; vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar, sermaye gelirleri kalemlerinden oluştu.

Bütçe Komisyon raporu doğrultusunda hazırlanan tahmini bütçenin yıllara göre dağılımı; 2010 yılı için 118.790.000 TL, 2011 için 124.729.500 TL, 2012 için 130.966.123 TL olarak oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]