Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Topbaş: İstanbullular 7’den 70’e sporla buluşacak

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un ‘2012 Spor Başkenti’ seçilmesinin spor farkındalığı ve algılama farkı oluşturması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Esas temanın şehirde yaşayan ve kendisini ihmal eden insanların tekrar sporla özdeşleşmesi anlamına geldiğini kaydeden Topbaş, 2012 Avrupa Spor Başkenti dolayısıyla yapılacak çalışmalar sayesinde İstanbulluların 7’den 70’e sporla buluşacağını ifade etti.
Bürüksel’de 2012 Avrupa Spor Başkenti sertifikasını teslim alan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, yurda dönüşte Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarına açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törenle İstanbul’un 2012 yılı Spor Başkenti ilan edilmesiyle ilgili sertifikayı teslim aldıklarını söyledi. Alınan sertifikanın herkes için çok anlamlı olduğunu belirten Bağış, onurlu bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti.
İstanbul sevdalısı olduğunu her fırsatta dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği destekle İstanbul’un ödül üstüne ödül aldığını aktaran Bağış, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle şehrin kültür altyapısıyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıldığını, 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesiyle de İstanbul’da spora verilen önemin artacağına inandığını dile getirdi.
İstanbul’un tarihte Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına başkentlik yaptığını hatırlatan Bağış, “İstanbul bugün Avrupa’ya Kültür Başkentliği yapıyor, İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı bugün Dünya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı, İstanbul’un efsanevi başkanlarından bir tanesi bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil adeta dünyanın vicdanının sesi haline geldi. Sayın Başbakanımızın bütün dünyanın gıpta ettiği, önemli zirvelere davet ettiği bir devlet adamı olduğu hepimizin, bütün Türkiye’nin ortak gururu. İstanbul her geçen gün daha iyisini gerçekleştirecek.” dedi.
2012 Avrupa Spor Başkenti payesinin İstanbul’un hak ettiği birşey olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, “İstanbul, sadece Türkiye’ye karşı değil, dünyaya karşı sorumlu bir kent. Burada gözlemlediğimiz şu, istikrarlı bir hükümet ve yerel yönetim işbirliği gerçekten kurumsal taassup gözetmeksizin, STK’larla el ele verildiği zaman Türkiye’nin, İstanbul’un algılanması nasıl değişiyor, her şey ortada.” diye konuştu.
İstanbul’un art arda bir çok başarıya imza attığını aktaran Başkan Topbaş, bunun gelecek kuşaklar adına çok önemli olduğunu vurguladı. Topbaş, daha 2010 Avrupa Kültür Başkentliği süresi dolmadan 2012 Avrupa Spor Başkentiğli payesinin verilmesinin de ayrıca manidar olduğunu anlattı.
Basın mensuplarının, “Somut olarak neler gerçekleştirilecek?” şeklindeki sorusu üzerine Topbaş, bunun bir milat, bir algılama süreci ve farkındalık olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
İstanbul’un bir ülke ölçeğindeki büyüklüğünde bu aktivitelerin yüzlercesini yapılması halinde bile istenen sonuca ulaşılmasının çok kolay olmadığını anlatan Topbaş, 2012 Avrupa Spor Başkenti’nin de farkındalık anlamında büyük önem taşıdığını vurguladı. Topbaş, “Buradaki amaç çokça spor faaliyeti yapmak, çokça spor tesisi yapmak değil. Şehirde yaşayan 7’den 70’e herkesin kendisini ihmal eden insanların tekrar kendisini hissetmesi, bulması ve sporla özdeşleşmesi anlamına geliyor.

Yani sporu ihmal etmemesi, sağlıklı bir yaşam için insanların spor yapabilme imkanlarına kavuşması ve sporu algılaması anlamında başkentlik gündemde. Bunu geçmişe oranla İstanbul’da yaptık. İnsanlarımız sporla buluştu. Spor yapmakta. Kendi bünyesini insanlar kendisi belirleyecek ve 7’den 70’e herkes spor yapacak.” dedi.

 Cihan (CHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA […]

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]