Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy ile Kiev’in Obolon İlçesi Arasındaki Kardeşlik Köprüsü

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un Kadıköy İlçesi’nden 46 kişilik bir heyet, ‘Türkiye-Ukrayna El Ele’ Eğitim İşbirliği Programı çerçevesinde, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Obolon İlçe’sine geldi.

Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan başkanlığındaki heyet temsilcileri Kiev’de Türk müteşebbislerce açılan, Uluslararası Meridyen Okulu’nu da ziyaret etti.

Kadıköy Kaymakamı Karahan ve beraberindekiler, Meridyen Okulu’nu gezerek idarecilerden okul hakkında bilgi aldı.

Ukrayna ziyaretleri hakkında Cihan’a bilgi veren Hasan Karahan: “Ukrayna’ya, Kiev’e Obolon’a ilk gelişim. Kadıköy-Obolon İlçesi arasında 6 yıldır bir dostluk köprüsü var. Yaklaşık 16 okulumuz karşılıklı işbirliği içerisinde. Her yıl bir defa mayıs ayında Obolon İlçesi’nden Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı onlar Kadıköy’ü ziyaret ediyor. Karşılığında da bu yıl ilk defa olmak üzere ben ve ilçe eğitim müdürü geldik. Burada anaokulundan liseye hatta halk eğitim merkezleri de olmak üzere karşılıklı işbirliği yapıyoruz. Eğitim alanında bildiklerimizi gördüklerimizi karşılıklı paylaşıyoruz. Çok büyük bir hüsnü kabul görüyoruz.

İlişkilerimizi gittikçe daha da sıcak hale geliyor. Türkiye’ye karşı, İstanbul-Kadıköy’e karşı özel bir sevgi ve sempatileri var . Bizi burada da çok güzel bir şekilde karşıladılar. Çok güzel bir ev sahipliği yaptılar. Çok mutlu olduk” dedi.

Ukraynalıların Türkçe konuşmaları, İstiklal Marşı söylemeleri ve Türk halk oyunları oynamalarından etkilendiğini ve bu ilişkilerin daha da artacağına inandığını ifade eden Kaymakam Karahan bu konuda emeği geçen gerek Ukraynalı gerekse Türk vatandaşlarına teşekkür etti.

Karahan sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim bildiğiniz gibi çağımızın en önemli meselesi. Bu konuda uluslararası işbirliği de gerekli. Burada bir Türk Okulu olduğunu öğrendik özellikle orayı da ziyaret etmek istedik. Bizim karşılıklı işbirliği ile bugüne kadar yaptığımızı yapıyorlar. Burada 8 yıldır okul olduğunu öğrendim, daha da uzun yıllar kalacağına inanıyorum. Bizim yaptıklarımızın bir benzerini de onların yaptıklarını öğrendim. İşbirliği yaptığımız okulların Türkçe olimpiyatlarında başarılar elde ettiğini ikinci olduğunu öğrendim ondan da mutlu oldum.”

Kaymakam Karahan başkanlığında Kiev’e gelen heyette; Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Fahri Cürebal ve Kadıköy’deki bazı ilköğretim okullarının müdürlerinin yanı sıra birçok ilköğretim öğrencisi yer alıyor.

Eğitimde Ortak Projeler Konuşuldu

Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Kiev’e gelen heyetin, 24 Ekim’de Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

İstanbul ve Kiev’in iki büyük ilçesi arasındaki ilişkiler, 2005 yılında, dönemin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ile Ukraynalı meslektaşı Boris Mihayloviç Jebrovskiy arasında imzalanan “Türkiye – Ukrayna Eğitimde El Ele” Eğitim İşbirliği Programı ile başladı. Proje kapsamında, İstanbul’un bazı ilçeleri ile Kiev’in ilçeleri, eğitimde kardeş ilçe olurken, Kadıköy de Obolon ilçesi ile eşleşmişti. Bu proje, iki ülkenin eğitim ve kültürde işbirliği yapmasını, iki ülke çocuklarının birbirlerinin kültürlerini daha yakından tanımasını öngörüyor.

(CİHAN)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]