Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eroğlu:’’ Haklarımıza sahip çıkalım’’

Yayınlanma:
ABONE OL

Tükoder Genel Başkanı Eroğlu  tüketicileri korumak adına yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirmiştir:

28.10.2010 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan 2010/ 974 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla  ” Kaynak Kullanımını  Destekleme Fonu Kesintilerinin % 15′ e Çıkarılmasına ” Karar Verilmiş Ve Bu Karar Üzerine Gelirler İdaresi Başkanlığı Tarafından Da Bankalar Birliği’ ne Yazı Yazılarak ” Bu Oranın Kredi Kullanım Tarihine Bakılmaksızın Tüm Tüketici Kredilerine Uygulanması ” İstenilmiştir.

Bakanlar Kurulunun 2010/ 974 Sayılı Kararında ” Bu Kanun Yayımı Tarihinde Yürürlüğe Girer ” Denilmesine Karşın Kanunun Geçmişe Şamil Olarak  Kanunun Yayımı Tarihinden Önde Kullanılan Tüketici Kredilerine De Uygulanması Yasaya Aykırıdır. Ayrıca Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 10. Maddesinde :

“Taraflar Arasında  Aktedilen Sözleşmede Öngörülen Kredi Şartları , Sözleşme Süresi İçerisinde Tüketici Aleyhine Değiştirilemez ” Denilmektedir. Oysa Yapılan Uygulama Sonucunda Şartlar Tüketici Aleyhine Değişecek Ve Tüketiciler Daha Fazla Ödeme Yapmak Durumunda Kalacaklardır.

Siyasi İktidar Bir Yandan  Geniş Kapsamlı Bir Vergi Ve Sigorta Affına Giderek Vergi Ve Sigorta Primi Ödemeyenleri Mükafatlandırırken , Diğer Yandan Tüketicilerin Cebindeki Paraya Göz Dikmekte Ve  Halkı Her Geçen Gün Ağırlaşan Şartlarda Yaşamaya Mecbur Etmektedir.

Anayasanın 172. Maddesinde ” Devlet Tüketicileri Koruyucu Önlemleri Alır ” Denmesine Karşın  Devlet Hiçbir Önlem Almamakta, Tüketicileri Siyasi İktidarın İnsafına Terk Etmektedir. Bugüne Kadar Tüketici Lehine Hiçbir Karar Ve Koruyucu Tedbir Almayan Devlet Anayasanın Kendisine Yüklediği Görev Çerçevesinde Biran Önce Harekete Geçmelidir.

Sayın Tüketiciler, Her Geçen Gün Cebimizdeki Para Azalmakta, Bu Paralar Kaynak Adı Altında Sermaye Gruplarıne Ve İktidar Yandaşlarına Peşkeş Çekilmektedir.

Haklarımıza Sahip Çıkalım. Bankalara İhtarname Göndererek Uygulamayı Kabul Etmediğimizi ve Karar Aleyhine Açılan Davanın Sonuçlanmasını Takiben Yapılan Tüm Kesintileri Faiziyle Birlikte Geri İsteyeceğimizi Bildirelim.

Sizlerin Hakları İçin Mücadele Eden Tükoder’de Örgütlenelim.

AV. ŞÜKRAN EROĞLU

TÜKODER ( Tüketiciyi Koruma Derneği )

GENEL BAŞKANI

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]