Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şura’dan Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Müjdesi Çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

1 Kasım Pazartesi günü başlayan ve 5 Kasım Cuma günü sona erecek olan ve Kızılcahamam’da devam eden 18. Milli Eğitim Şurası’nı değerlendiren Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Şuranın Türk insanının potansiyelinin ortaya çıkarılması ve bütün yönleriyle geliştirilmesi için hayati öneme haiz toplantılar olduğunu ifade etti.

21. yüzyılın toplumsal ve ekonomik gerçeklerine uygun bir Türk eğitim sisteminin geliştirilmesi için bu çalışmaların yapıldığını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Bu çerçevede DES olarak çağın getirdiği meydan okumalara karşı Türk eğitim sistemini yeniden yapılandırmaya çalışıyoruz ve buna mecburuz” dedi.

Yoğun kulis ve diplomasi çalışmalarıyla adeta delegeler arasında mekik dokuyarak, sendika olarak Şura toplantılarına damga vuran teklifler verdiklerini ve bu tekliflerin Şura kararı olarak alınmasını sağladıklarını belirten Avcı, “Her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir ay tutarında ikramiye verilmesi kararını çıkarttık, dedi.

Her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere bir maaş tutarında maaş verilmesi yönünde sendika olarak verdikleri önergenin Şura kararı haline geldiğini söyleyen Avcı, Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının, öğrenci ve velilerden oluşan tüm eğitim bileşenlerinin yaşamakta olduğu sorunların çözümü yönünde önemli önergeler verdiklerini kaydetti.

Avcı, sendika olarak verdikleri önergelerden Şura kararı haline gelen hususları şöyle sıraladı;

Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi.

Eğitim ordusunun gizli kahramanları olan hizmetli, şoför, bekçi, hademe, memur ve şeflerden oluşan eğitim çalışanlarının tayin, terfi ve görevde yükselme sistemlerinin adaletli ve objektif  kriterlere göre yeniden belirlenmesi ve her eğitim yılı başında yalnızca öğretmenlere verilen Eğitim Öğretim Ödeneğinin bu gruptaki eğitim çalışanlarına da verilmesi.

Eğitim sisteminin önemli sorunlarından birisi olan okul müdürlüğü yöneticiliğinin genel idari hizmetler sınıfı içine alınması.

Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların eğitimi ve istihdamına dönük özel eğitim programları uygulayan Çağdaş Enderun okullarının açılması.

Birçok bağımsız ve onurlu ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yabancı dilde eğitimin yasaklanarak eğitimin tüm basamaklarında eğitimin yalnızca Türkçe yapılması.

Sendika olarak verdikleri önergeler neticesinde alınan kararların Türk Eğitim Sisteminin geleceği için oldukça hayati kararlar olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, şura kararlarının muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye idealine büyük hizmetleri olacak nitelikte kararlar olduğunu söyleyerek, kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]