Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üniversiteye yerleştirilemeyene ikinci şans Akademi İstanbul’dan..!

Yayınlanma:
ABONE OL

LYS’nin açıklanmasından sonra ÖSYM tarafından herhangi bir bölüme yerleştirilemeyen ve hayal kırıklığına uğrayan gençlere Akademi İstanbul ikinci bir şans tanıyor. Akademi İstanbul’un sunduğu Moda Tasarım, İç Mimarlık, Halkla İlişkiler, Sinema Televizyon gibi tam zamanlı ve yarı zamanlı eğitim programları sayesinde kariyerlerini yönlendirmek için yeni bir fırsata sahip oluyor.

Milyonlarca kişinin yarıştığı üniversite maratonunda bu yıl da yüz binlerce genç ne yazık ki üniversite kapısından dönmek ve hayalini kurdukları kariyerden vazgeçmek zorunda kaldı. Yüz yıla yakın tarihiyle Türkiye’nin önde gelen özel eğitim kurumlarından Akademi İstanbul, ÖSYM tarafından herhangi bir üniversiteye yerleştirilmeyen gençlere yönelik olarak tam zamanlı ve yarı zamanlı eğitim programları sunuyor.

Akademi İstanbul’un İletişim ve Sanat olarak iki ana başlık altında topladığı tam zamanlı programların süresi bir ila iki yıl arasında değişiyor. İletişim bölümleri olan Halkla İlişkiler, Gazetecilik ve Reklamcılık bir yıllık eğitim sonunda mezunlarını sektörün hizmetine sunarken Sinema-Televizyon, Moda Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerine kaydolan öğrenciler ise iki yıllık bir eğitim alıyor.

Akademi İstanbul’un gençlere hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ikinci bir fırsat sunduklarını söyleyen Akademi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Artun Balcıoğlu gençlere sundukları fırsatı “Akademi İstanbul’un tam zamanlı programları öğrencilerin piyasadaki insan kaynağı ihtiyaçları doğrultusunda yetişmesini sağlıyor. Her biri konularında çok önemli akademik kariyere sahip bölüm başkanlarımız ve eğitmenlerimiz sayesinde Akademi İstanbul’un tam zamanlı programlarından mezun olan öğrencilerimiz alanlarında öncü firmalarda iş bulmakta hiç zorlanmıyorlar. Mesela geçtiğimiz yıl mezun olan bir öğrencimiz bugün İtalya’da Dolce Gabbana’nın tasarım ekibinde çalışıyor. Tiyatro bölümünden mezun pek çok öğrencimiz de reyting rekorları kıran dizilerde başrol ve diğer önemli rollerde görev alıyor” sözleri ile açıkladı.

Akademi İstanbul’un tam zamanlı sertifika programları Ekim-Haziran ayları arasında Moda Tasarım, Sinema –Televizyon, İç Mimarlık, Halkla İlişkiler, Reklamcılık haftada 4 gün ve ortalama 1280 saatten oluşuyor. Katılımcılar, ön lisans programı düzeyinde fakat tamamen işe ve pratik bilgiye odaklı eğitimin sonunda piyasanın ihtiyaçlarına tam olarak cevap verecek donanıma sahip oluyor. İstanbul Taksim’de bulunan Akademi İstanbul, İstanbul dışından tam zamanlı programlara katılmak isteyenlerin konaklamaları konusunda da yardımcı oluyor.

Akademi İstanbul’un eğitim kadrosunda, alanında kendini kanıtlamış pek çok değerli eğitmen bulunuyor. Akademi İstanbul’ın eğitim kadrosundan bir kaç örnek vermek gerekirse Devlet Tiyatroları’nda ve çeşitli üniversitelerde Senaryo Yazarlığı ve Dramaturji eğitimi veren Sonkan Damcıoğlu; pek çok gazetede çeşitli görevlerde bulunan son olarak Marmara Üniversitesi İletişim Fakultesi’nde öğretim görev lisi olarak çalışan Selim Cahit Özbay; pek çok tanınmış marka ve etkinlik için özel tasarım çalışmalarının yanı sıra ENCİ markası ile de tanınan moda tasarımcısı Enci Velidedeoğlu; kariyer yönetimi ve insan kaynakları alanında uzun yıllar kazandığı deneyimlerini halen “Değişim Yönetimi” koçu olarak iş dünyası ile paylaşan Bahar Kayserilioğlu bu isimlerden sadece bazıları.

Akademi İstanbul Tam Zamanlı Programları

HALKLA İLİŞKİLER PROGRAMI
Süre:
2 Yıl
Bölüm Başkanı: Saadet Şimşek
Derslerden Bazıları:
Medya ve Medya İletişimi
Metin Yazarlığı
Etkinlik Yönetimi
Sponsorluk
Stratejik Planlama
Siyasi PR
Medya İzleme ve Analiz Yöntemleri
Veri Toplama ve Analiz
Halkla İlişkiler Uygulamaları
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Protokol Kuralları


SİNEMA TELEVİZYON PROGRAMI
Süre:
2 Yıl
Bölüm Başkanı: Sonkan Damcıoğlu
Derslerden Bazıları:
Sinema ve TV’de Anlatım Yöntemleri
Senaryo Yazarlığı
Sinema Sanatı Tarihi
İletişim Bilimleri
Temel Gazetecilik
Beden Dili ve Oyuncu Yönetir
İleri TV Teknikleri
Fotoğrafçılık
Yapım – Yönetim
Kurgu Yönetmenliği
Davranış/Sosyal Psikoloji
Yaratıcı Düşünce
İngilizce
Bilgisayar
Stüdyo Proje Uygulama:
Kısa Film
TV Yayını
Belgesel

REKLAMCILIK PROGRAMI
Süre:
2 Yıl
Bölüm Başkanı: Betül Tüzemen
Derslerden Bazıları:
Temel reklam
Pazarlama ve Marka yönetimi
Yaratıcı düşünce
Metin yazarlığı
Reklam Prodüksiyonu
Temel Gazetecilik
İngilizce
Genel Ekonomi
İletişim Bilimlerine Giriş
Proje Uygulama
Kampanya Yönetimi
Sayfa Tasarımı
İşletme ve yönetim bilgisi

GAZETECİLİK PROGRAMI
Süre:
1 Yıl
Bölüm Başkanı: Cahit Özbay
Derslerden Bazıları:
Temel Gazetecilik
Gazetecilik Tekniği
Habercilik
Sayfa Tasarımı
Gazete Fotoğrafçılığı
Basında Fotoğraf Kullanımı
Masa Üstü Yayıncılığı
Basın Yayın Tarihi
Kamuoyu Psikolojisi
İletişim Bilimleri
Bilgisayar
İngilizce

İÇ MİMARİ PROGRAMI
Süre:
2 Yıl
Bölüm Başkanı: Selçuk Uçku
Derslerden Bazıları:
Teknik Resim
Perspektif
Tasarım Tarihi
Malzeme Teknolojisi
Sanat Tarihi
Autocad
3D Max
Atölye
Sunum
Proje Uygulama

MODA TASARIM PROGRAMI
Süre:
2 Yıl
Bölüm Başkanı: Piraye Yüksel
Derslerden Bazıları:
Tekstil Teknolojileri
Temel Sanat Eğitimi
Teknik Çizim
İşletme
Giyim ve Moda Tarihi
Sanat Tarihi
Pazarlama
Marka Yönetimi
Desen Oluşturma Teknikleri
Kalıp Teknikleri
Dikim Teknikleri
Doku Teknikleri
Siluet Oluşturma
Stilizasyon – İllüstrasyon
Kolleksiyon Oluşturma
Tasarım Projelendirme
Atölye
Proje Uygulama


İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIK PROGRAMI
Süre :
1 yıl
Bölüm Başkanı :
Bahar Kayserilioğlu
Yeni Ekonomi ve İnsan Kaynaklarının Konumu
Örgütsel Yapılanma ve İK
İş Analizi
Yetkinlik Bazlı Seçme Yerleştirme Sistemi
Mülakat Teknikleri
Performans Yönetimi Sistemi
Çalışma Mevzuatı ve Temel Uygulamalar
Eğitim ve Gelişim Yönetimi
Kariyer Yönetimi
İş Değerleme ve Ücret Yönetimi
Motivasyon ve Koçluk
Kriz Yönetimi
Yönetim Becerileri (Zaman Yönetimi, Takım Çalışması)

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]