Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’de, Sarıgül Rüzgarı Esmeye Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kadıköy’de, Sarıgül Rüzgarı Esmeye Başladı

Siyasetin CHP haricinde ki partilere pek şans tanımadığı Kadıköy’e yeni bir soluk geliyor. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’a muhalefet olduğu için partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 2011 Genel Seçimlerinde Başbakan olmak için yola çıktığı Türkiye Değişim Hareketi adıyla, Türkiye genelinde ciddi bir örgütlenme içinde olduğu belirtilmektedir.

Bu hareketin Türk Milletinden ciddi ölçüde destek gördüğünü iddia eden Türkiye Değişim Hareketi Kadıköy İlçe Başkanı Av. Uygar Varlık İle kısa bir söyleşi yaptık.

Sayın Başkan sizi Yeni Türkiye Partisi Kadıköy İlçe Başkanı olduğunuz dönemden tanıyoruz. İlçe Başkanı olduğunuz dönemde de çalışmalarınızı yakından takip etmiştik. Şimdi de Türkiye Değişim Hareketi Kadıköy İlçe Başkanlığı görevindesiniz. Hareketiniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Varlık; Öncelikle belirtmek isterim ki Türkiye Değişim Hareketi, Atatürkçü, laiklikten taviz vermeyen, modern, çağdaş, dini inançlara saygılı, sol bir partinin kuruluş öncesi hareketinin adıdır.
Sağıda – Solu da Kucaklayacak Bir Hareket
Bu harekette Ulusal birlikten yana olan tüm yurttaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık olacaktır. Güzel bir örnek vermek gerekirse, bir pergel düşünün pergelimizin uç kısmını sosyal demokrasi merkezine koyuyoruz, sonra pergelimizi çeviriyoruz, dairemizin tamamı da tüm Türkiye’mizi kapsamaktadır. Liderimiz Sayın SARIGÜL’ün dediği gibi bizim ötekimiz olmayacaktır. Başı açık olan da kapalı olan da bizim insanımızdır. Bu ülkenin evladıdır. Asıl sıkıntı her ikisinin de işsiz olmasıdır.

Partinizin ismi ne olacak peki?
Varlık; Partimizin ismini halkımız belirleyecektir. Bu mücadele belirli birkaç kişinin mücadelesi değildir. Bu hareketin en önemli gücü büyük bir halk hareketine dayanmasıdır. Bunun en büyük göstergesi de Liderimiz Sayın SARIGÜL’ün Anadolu’da yapmış olduğu mitinglerde halkımızın göstermiş olduğu büyük ilgidir.

Partinin kuruluş zamanı sizce uygun bir zaman mı sayın başkan?
Varlık; Bir önceki seçim kurulmuş olsaydık yine meclise girerdik ama tek başına iktidar olmak için yeterli oyu alamayabilirdik. 2011 seçimleri sonrası için de geç kalmış oluruz. 2011 seçimlerinde Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır. % 48 gibi bir oy almayı bekliyoruz. Nasıl ki 2002 seçimleri yeni partilerin seçimi olmuştur 2011 seçimi de Sn. SARIGÜL ve kadrolarının seçimi olacaktır. Siyaset; Basiret, cesaret ve sebat gerektirir. Bizler bugüne kadar sabırla ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Artık zamanı gelmiştir.

Başkan çok iddialı konuşuyorsunuz?
Varlık; Siyaset iddia isteyen bir kurumdur. İddianız, kendinize ve örgütünüze güveniniz yoksa başarılı olamazsınız. Bir millet kendine olan öz güvenini kaybederse sonu felakettir. Her zaman söylerim, Çanakkale’de bir neslimizi bağımsızlık uğruna kaybettik. Çanakkale, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en somut örneğidir. Yeter ki kendimize olan güvenimizi yeniden kazanalım.

Peki, Türkiye’de yeni bir parti lüks müdür yoksa ihtiyaç mıdır?
Varlık; Türkiye’de yeni bir siyasete, yeni bir siyasi anlayışa ve yeni bir aktöre ihtiyaç vardır. Bugünkü siyaset anlayışı tıkanmıştır. Mevcut siyasiler Türkiye’nin önünü tıkamaktadır. İktidar da muhalefet de sorunları çözmekte yetersiz kalmaktadır. Ankara’daki siyasetçilerin derdi başka halkımızın derdi başkadır. Tencerelerde et değil dert kaynıyorsa sıkıntı var demektir. Sıkıntıları çözecek yeni bir partiye ihtiyaç var demektir.

Partinizin diğer partilerden en önemli farkı ne olacaktır?
Varlık; Ülkemizde mevcut siyasi partiler senin hırsızın benim hırsızımdan daha hırsız anlayışı ile siyaset yapmaktadır. Halkımız artık bundan sıkılmıştır. Sn. SARIGÜL ve kadroları politikanın kavga, gürültü olmadan, ülke yararına etkili projeler üreterek de yapılabileceğini gösterecektir.

Partiniz ne zaman kurulacaktır?
Varlık; Tüm Türkiye’de örgütlenme çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Çok büyük bir kısmında da örgütlendik. Tamamında örgütlenme bittiği zaman ilk haberi sizlere vereceğim. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ama dedim ya; siyaset sabır işidir. Acele işi affetmez. uygar-tdh1

Kadıköy’de hedefiniz nedir?
Varlık; Benim ve partililerin dersek daha doğru olur. Kadıköy’ümüzde girmediğimiz ev, sıkmadığımız el, görmediğimiz yüz kalmayacaktır. Tüm Kadıköylülerimize projelerimizi anlatacağız. Halkımız PROJELERİMİZİ görünce bugünkü yapay sorunların ne kadar da anlamsız olduğunu anlayacaktır. Projesi olmayanın dedikodusu olur. Türkiye’de artık dedikodular değil projeler konuşulacaktır. Biz proje partisi olacağız. Zamanı gelince projelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Türkiye’nin en önemli sorunu sizce nedir?
Varlık; İşsizlik, eşitsizlik ve adaletsizliktir. Bütün sıkıntılarda bundan kaynaklanmaktadır.

Anlaşılan Kadıköy’de yeni bir dönem sizin başkanlığınızda başlıyor. Şimdiden hayırlı olsun.
Varlık;Teşekkür ederim. Allah utandırmasın.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]